Ett bubblande bolag

Pettersson & Munthe består av entreprenörsduon Karin Pettersson och Caroline Munthe Mossvall. Med basen på Gotland driver de sedan 2019 sitt företag ihop, där fokus just nu ligger på deras första produkt på marknaden: Sparkling Tea by Pettersson & Munthe.

Idén till Sparkling Tea by Pettersson & Munthe föddes under en middag en varm sommarkväll 2019. Karin och Caroline hamnade i en diskussion om utbudet av alkoholfria drycker. Karin var då gravid och kände starkt att det fanns ett hål på marknaden när det kom till naturliga, balanserade och sofistikerade drycker att välja bland. Det var 2019, och duon gick sedan snabbt från idé till handling.

”Där och då startade drömmen om att skapa en alkoholfri dryck som skulle kännas precis lika tilltalande som ett glas champagne, lika njutningsfull som ett glas vin till maten och lika festlig som ett par glittriga paljettskor..”

Med gemensamma krafter jobbade de hårt med att hitta rena råvaror som inte behövde smaksättas med artificiella tillsatser. Efter att de lärt sig allt och lite till om te spenderade de sedan många, långa dagar laborerades i ett restaurangkök på Gotland. Här växte drycken fram, varsamt och med fokus på kvalitet och med högsta möjliga noggrannhet. De här två kvinnorna lämnar inget åt slumpen!

KVINNLIGT ENTREPRENÖRSKAP

När det är som bäst

Karin har en Master i Internationell Business och sedan flytten till Gotland 2011 har hon arbetat med marknadsföring, destinationsmarksandsföring och filmproduktion i olika ledande befattningar. Hon har länge drömt om att starta och driva något eget, och hon har ett stort intresse och outtröttligt driv när det kommer till bolagsbyggande.

Caroline jobbade länge inom krogvärlden, för att sedan plugga och jobba med beteendevetenskap och rekrytering. Sedan flytten till Gotland 2018 har hon jobbat med administration och projektledning. Även hon har drömt om att en dag starta eget, men utan att riktigt veta inom vilket område.

Nu är de ett drivet, passionerat team som kompletterar varandra till fullo. Tillsammans har de stora planer för sitt företag, och menar att deras Sparkling Tea bara är början.

Med en vision starkt lysande som polstjärnan, skratt, tårar, mod, engagemang och oändliga timmar laborerandes i köket har entreprenörsduon Karin Pettersson och Caroline Munthe Mossvall skapat ett dryckeshantverk utöver det vanliga. Nu vill de växa genom att bygga ett bolag som är möjligt att skala upp, både i Sverige och internationellt.

Håll utkik – resan har bara börjat!

KONTAKT

Caroline Munthe Mossvall, Head of Marketing and Sales

Caroline@petterssonmunthe.com 

Karin Pettersson, CEO, CFO

Karin@petterssonmunthe.com